Αρχική ΕνημέρωσηΕκλογές ΕΒΕ 2024 Έντυπα Εξουσιοδότησης Εκπροσώπων Νομικών Προσώπων

Έντυπα Εξουσιοδότησης Εκπροσώπων Νομικών Προσώπων

Καλούνται τα νομικά πρόσωπα, των οποίων οι εκπρόσωποι  δεν καταχωρούνται αυτεπάγγελτα κατά τα ανωτέρω, να υποβάλουν τις εξουσιοδοτήσεις τους, νομίμως υπογεγραμμένες, στη γραμματεία της Εκλογικής Επιτροπής, το συντομότερο δυνατόν και το αργότερο επτά (7) ημερολογιακές ημέρες πριν από την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, ήτοι μέχρι την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2024 και ώρα 14:30. Επισημαίνεται ότι τα νομικά πρόσωπα που δεν θα υποδείξουν τους εκπροσώπους τους μέχρι την προαναφερόμενη προθεσμία δεν θα έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία.

Τα νομικά πρόσωπα εκπροσωπούνται στις εκλογές ως ακολούθως:

Κάθε προσωπική εταιρεία μέχρι δύο (2) ψήφους ως εξής:

-Για τις ομόρρυθμες εταιρείες μέχρι δύο (2) ψήφους δύο (2) ομόρρυθμων εταίρων της, που υποδεικνύονται από το νόμιμο εκπρόσωπο αυτών.

-Για τις ετερόρρυθμες εταιρείες μέχρι δύο (2) ψήφους είτε δύο (2) ομόρρυθμων εταίρων είτε του ομόρρυθμου και ενός ετερόρρυθμου, που υποδεικνύονται από το νόμιμο εκπρόσωπο αυτών.

-Κάθε εταιρία περιορισμένης ευθύνης (ΕΠΕ) μέχρι δύο (2) ψήφους των διαχειριστών ή ενός διαχειριστή και ενός εταίρου της, που υποδεικνύονται από την εταιρεία.

-Κάθε ανώνυμη εταιρία (ΑΕ) τρεις (3) ψήφους των εκπροσώπων της, που υποδεικνύονται από το Διοικητικό Συμβούλιο και πρέπει να είναι μέλη αυτού ή ανώτατα διοικητικά στελέχη, που ορίζονται με ειδική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

-Κάθε ΙΚΕ δύο (2) ψήφους των διαχειριστών ή ενός διαχειριστή και ενός εταίρου της, που υποδεικνύονται από την εταιρεία.

-Κάθε μονοπρόσωπη ΙΚΕ μία (1) ψήφο, αυτή του διαχειριστή της.

-Κάθε υποκατάστημα, μία (1) ψήφο, αυτή του διευθυντή του ή του αναπληρωτή αυτού.

-Κάθε αλλοδαπή ανώνυμη εταιρεία και εταιρεία περιορισμένης ευθύνης, μία (1) ψήφο, αυτή του νόμιμου εκπροσώπου της.

-Κάθε συνεταιρισμός, δύο (2) ψήφους, αυτές του προέδρου και του γενικού γραμματέα ή των αναπληρωτών τους, οι οποίοι πρέπει να είναι μέλη του ΔΣ.

-Στις ατομικές επιχειρήσεις, το δικαίωμα ψήφου (1 ψήφος) ασκείται αποκλειστικά από το μέλος – φυσικό πρόσωπο, χωρίς εξουσιοδότηση εκπροσώπου.

 

Συνημμένα:Tα έντυπα Εξουσιοδοτήσεων των Νομικών Προσώπων ανα νομική μορφή

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Ελπίζουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Περισσότερα