Αρχική Αρχική Ανακοίνωση Εκλογικής Επιτροπής Επιμελητηρίου Καστοριάς

Ανακοίνωση Εκλογικής Επιτροπής Επιμελητηρίου Καστοριάς

Η Εκλογική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Καστοριάς μετά την από 09/10/2024 συνεδρίασή της, ανακοινώνει ότι οι εκλογές για την ανάδειξη των είκοσι ενός (21) νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Καστοριάς θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 01 και τη Δευτέρα 2  Δεκεμβρίου 2024 και ώρα 8:30 π.μ. έως 19.00, στην έδρα του Επιμελητηρίου Καστοριάς (Μητροπόλεως 60).

 

Οι εκλογές θα διεξαχθούν κατά τμήματα, τα οποία με τις έδρες που περιλαμβάνουν έχουν καθορισθεί με την υπ΄ αριθμ. πρωτ. 65234/22.08.2024 (ΑΔΑ:9ΟΔΛ46ΝΛΣΞ-418) Απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης, ως ακολούθως: 1.   ΤΜΗΜΑ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ οκτώ ( 8 ) έδρες 2. ΤΜΗΜΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ επτά  (7)  έδρες 3. ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ έξι ( 6 )  έδρες.

 

Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 72 και 73 του ν. 4497/2017, σε συνδυασμό με τις διατάξεις του Π.Δ. 372/92, όπως ισχύει σήμερα.

Ειδικότερα, οι εκλογές διεξάγονται με ενιαίο για όλα τα τμήματα του Επιμελητηρίου ψηφοδέλτιο ανά συνδυασμό σύμφωνα με τα οριζόμενα στο ν. 4497/2017.

Στους εκλογικούς καταλόγους καταχωρούνται οι επιχειρήσεις – μέλη του Επιμελητηρίου Καστοριάς που έχουν συμπληρώσει ένα χρόνο από την εγγραφή τους στο Επιμελητήριο, δηλαδή όσοι έχουν εγγραφεί μέχρι και τις 30.11.2023 και έχουν εκπληρώσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις μέχρι και το έτος 2023.

Ειδικότερα, τα νομικά πρόσωπα μέλη του Επιμελητηρίου που έχουν καταβάλει τα τέλη τήρησης μερίδας στο Γ.Ε.ΜΗ. μέχρι και το έτος 2023 και τα φυσικά πρόσωπα ή υποκαταστήματα ημεδαπών επιχειρήσεων, μέλη του Επιμελητηρίου που έχουν καταβάλει τα τέλη τήρησης μερίδας στο Γ.Ε.ΜΗ. ή την ετήσια συνδρομή στο οικείο Επιμελητήριο μέχρι και το έτος 2023, θεωρούνται ταμειακώς ενήμερα.

Η εξόφληση ή ο διακανονισμός των οφειλόμενων συνδρομών μέχρι και το έτος 2023 θα πρέπει να γίνει το αργότερο 40 ημέρες πριν από τις εκλογές, ήτοι μέχρι και την Δευτέρα  21 Οκτωβρίου 2024.

 

Στους εκλογικούς καταλόγους καταχωρούνται αυτεπάγγελτα από την Εκλογική Επιτροπή, με βάση τα στοιχεία Μητρώου, που τηρούν τα Επιμελητήρια για τα Μέλη τους τα ακόλουθα:

-τα στοιχεία του επιχειρηματία επί ατομικών επιχειρήσεων,

-τα στοιχεία των ομορρύθμων εταίρων, αν πρόκειται για ομόρρυθμες ή ετερόρρυθμες εταιρείες που έχουν έως και δύο ομόρρυθμα μέλη,

-τα στοιχεία των δύο διαχειριστών ή του ενός διαχειριστή και του ενός εταίρου, αν πρόκειται για εταιρίες περιορισμένης ευθύνης ή Ιδιωτικές Κεφαλαιουχικές Εταιρείες που έχουν έως και δύο διαχειριστές ή ένα διαχειριστή και έναν εταίρο και

-τα στοιχεία του νομίμου εκπροσώπου ή πράκτορα ή αντικλήτου κάθε υποκαταστήματος αλλοδαπής επιχείρησης.

Καλούνται τα νομικά πρόσωπα, των οποίων οι εκπρόσωποι  δεν καταχωρούνται αυτεπάγγελτα κατά τα ανωτέρω, να υποβάλουν τις εξουσιοδοτήσεις τους, νομίμως υπογεγραμμένες, στη γραμματεία της Εκλογικής Επιτροπής, το συντομότερο δυνατόν και το αργότερο επτά (7) ημερολογιακές ημέρες πριν από την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, ήτοι μέχρι την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2024 και ώρα 14:30. Επισημαίνεται ότι τα νομικά πρόσωπα που δεν θα υποδείξουν τους εκπροσώπους τους μέχρι την προαναφερόμενη προθεσμία δεν θα έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία.

Για περισσότερες πληροφορίες στο συνημμένο αρχείο.

Συνημμένα Αρχεία:

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Ελπίζουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Περισσότερα